Thursday, 24 September 2015

Search for miners buried in landslide ends


After 26 days, the search for miners who were buried in a landslide in Mankayan, Benguet, has officially ended.

The bodies of all 16 missing miners have been recovered, said Senior Superintendent Jonathan Calixto, Benguet Provincial Public Safety Company (BPPSC) head who led the search and retrieval operations.

Calixto said the last body, that of Ronaldo Angel, was found on September 16.

Angel, a native of Aurora province, is said to be the financier of the small-scale mining operations in Mankayan.

Calixto said officials had given the search for the remaining bodies, but volunteers refused to give up.

“We convinced our volunteers that we had to continue the search and retrieval operations until all the bodies of the missing miners because our conscience could not take it that we will be leaving the site with some people still missing,” Calixto said.

Calixto thanked the more than 500 police, military, civilian volunteers including miners of Lepanto Consolidated Mining Company, who took part in the search

Thursday 24 September 2015

http://www.sunstar.com.ph/baguio/local-news/2015/09/23/search-miners-buried-landslide-ends-432049

1 comments:

Ken Shushin said...

Mùa thu ở Hội An không rõ rệt như Hà Nội nhưng nắng là thứ khiến phố Hội trở nên khác biệt so với mùa hè. Không còn quá đông khách du lịch với khung cảnh đoàn người nhễ nhại mồ hôi, chiều thu Hội An mang vẻ thanh bình hơn.

Chùa Cầu nổi tiếng vốn đông đúc khách du lịch nhưng khi mùa thu sang, nhiều lúc khung cảnh lại vắng lặng.

Du khách có thể dễ dàng chọn ghế ngồi bên ô cửa sổ trong một quán cà phê phố cổ để ngắm mái ngói xô nghiêng hay mây trôi lững lờ cả buổi chiều, mà không lo ồn ào.

Địa điểm “sống ảo” nổi tiếng ở Hội An được trả lại vẻ yên ả với view hướng về những mái ngói hàng trăm năm tuổi phủ đầy rêu phong.

Hội An mới đây được CNN bình chọn là một trong 13 thành phố đẹp nhất châu Á. Chiều thu là thời điểm đẹp nhất để ngắm nhìn và lưu những ký ức về vùng đất xưa cũ nơi phố Hội.

Đi ngang qua một ngôi nhà cổ và đứng hưởng cơn gió hiu hiu, du khách dễ bị thu hút với những vệt nắng chiếu vào từng bức tường vôi, khiến mỗi công trình kiến trúc như mang một màu vàng lấp lánh.

Tìm hiểu nhiều thông tin về phố cổ Hội An tại: hoiantrip.org

Post a Comment